10 augusti 2007

Borås ur en turists perspektiv

I dag har jag gått och gått och gått. Och tittat och tittat. Och funderat och tänkt. Och bland annat har jag formulerat många bloggtexter i huvudet. Men just nu är allt det där som bortblåst. Och jag är trött i fötterna och i huvudet. Så det blir nog inte så mycket, eller så poetiskt som det var inne i mig.

Men jag kan säga att Borås centrum är väldigt fint. Bra designat och snyggt byggt. Och mycket kullerstenar och andra gatstenar. Snyggt.

Men bäst av allt är stadsparken. En anlagd park med vackra blommor, grönt gräs och stolta träd. Och mycket stenar och klippor. Och i olika etager. Väldigt vackert. Otroligt vackert. Jag var helt betagen. Parken ligger precis vid Viskans strand också. Bara parken är värd en resa till Borås. Jag lovar.

Och så har jag varit i Knalleland - Borås version av Barkarby eller Skärholmen. Och kollade på Borås Arena: inte lika vacker som många andra nybyggda arenor. Men guu, vad det hedrar dem att den heter som den heter, och att det fanns så lite reklam där.

Och så gick jag lite på en av kyrkogårdarna här. Och jag har aldrig sett så måste stora gravstenar och gravplatser nånstans tidigare. Det måste ha varit någon slags status här att ha stora gravstenar och -platser. Och är kanske fortfarande, vad vet jag...

Djurparken fundrade jag på att besöka. Men jag orkar inte. det får bli en annan gång.

En natt till, sen reser jag hem i morgon. Nöjd och belåten. Visst, Gävle är fint, och större än jag trodde, men Stockholm är ju ändå alltid Stockholm...

Etiketter: ,

6 kommentarer:

Anonymous Kim M sa...

Gävle, darling? Gävle?

fre aug. 10, 06:15:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Go Gävle,Go to Gävle...

fre aug. 10, 07:20:00 em  
Anonymous Jonaz sa...

Gävle... Nu är tankarna nån annanstans! ;-)

fre aug. 10, 08:33:00 em  
Blogger eurofivestar sa...

Välkommen hem darling. Mejla mig så ordna vi söndagen. Restaurangen är fullbokat dock :(

fre aug. 10, 11:32:00 em  
Anonymous honkenponken sa...

Var kom Gävle ifrån nu då? :-)

lör aug. 11, 09:51:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Ha ha ha. Av vad hjärtat är fullt talar munnen..

Borås skulle det naturligtvis vara. Förlåt.


Euro:
Consider yourself mailed... ;-)

lör aug. 11, 07:03:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida