10 mars 2006

Gud, så dumt

Nu har hon gjort det igen. Carola visar återigen sitt rätta ansikte. I en intervju i Gayradion (som sänds i morgon lördag) har hon väldigt svårt att svara på reporterns frågor omkring hennes inställning till homosexualitet. Till slut blir hon brysk och avbryter intervjun. Intervjun finns att läsa här. Frågorna rörde Carolas uttalande för ett par år sedan då hon bland annat sa att homosexualitet går att bota.

Jag vet av personlig erfarenhet att kristen tro kan se väldigt olika ut. Jag vet också att det kan vara oerhört svårt att få Bibelns bokstav att gå ihop med det verkliga livet. Men är man snart 40, och dessutom har studerat Bibeln väldigt mycket, borde man ha uppnått en sådan mognad att man kan se vad som är viktigt i livet och vad som inte är det.

Jesus säger själv, att det viktigaste budordet är det dubbla kärleksbudskapet: du ska älska Herren din gud av allt ditt hjärta, av all din kraft, av hela din själ och av allt ditt förstånd. Och du ska älska din nästa som dig själv.

Lär man sig det, då är väldigt mycket vunnet i livet, Carola.

Hur man kan kalla sig kristen och samtidigt vara så fördömande, det övergår faktiskt mitt förstånd. Men faktiskt också: varför tar inte homovärlden avstånd från henne? Hur länge ska hon få vara därute och predika sina irrläror innan hon förstår att ta konsekvensen av sin respektlöshet och brist på kärlek för en stor del av sina fans?

3 kommentarer:

Blogger Aronson sa...

Om jag förstått det rätt hade reporten fått 10 minuter för en intervju med Carola. Hur lång tid ska det behöva ta för henne att formulera ett svar? Det är ju inte direkt så att hon är ovan vid journalister eller ens kniviga frågor...

lör mars 11, 12:15:00 fm  
Blogger Björn sa...

Men hallå. Är inte den där Carola mera känd för sina göromål snarare än för sitt artisteri nuförtiden? Om hon inte spred skandaler omkring sig så skulle hon inte finnas... som artist alltså.

lör mars 11, 02:32:00 em  
Blogger Aronson sa...

...för Carola kan inte göra något fel, eller?

lör mars 11, 07:25:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida