02 maj 2007

Bögar och olja går inte ihop?

Koncernchefen i British Petroleum (BP), John Browne, avgår på egen begäran sedan det framkommit att han haft en relation med en annan man. I en kommentar säger Browne att hans sexualitet alltid varit en privat fråga och att han inte vill att den ska komma ut i offentligheten. Han säger vidare att han avgår två månader tidigare än det redan var bestämt att han skulle avgå, eftersom han inte i vill att BP ska få negativ publicitet.

Negativ publicitet?

Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Återigen möts jag av denna svindlande tanke: det finns kärlek mellan två personer som kan medföra negativ publicitet. Kärlek = negativt.

Förklara det för mig, den som kan. Och nej, jag köper inte att folk skulle köpa mindre bensin från BP eftersom deras koncernchef visat sig vara bög.

Etiketter: ,

9 kommentarer:

Anonymous Martin sa...

DÄREMOT borde man NU gladeligen bojkotta BP eftersom hans avgång tydligt visar att BP är en homofob organisation. Hade han känt stöd innifrån företaget hade han suttit kvar.

ons maj 02, 10:08:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

De sista homofoba bastionerna börjar kunna räknas på ena handens fingrar. Kyrkan (Finland) , landslagen i hockey..., kanske några oljebolag, vilka mer?

ons maj 02, 11:21:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Nja, han avgick ju inte för att han är homosexuell utan för att han ljög i en rättegång om hur han träffade Jeff Chevalier

ons maj 02, 11:33:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Martin: tydligt? Hur kan du säga så?

Anonym II: var har du fått det ifrån? Det står det inget om i artikeln...

ons maj 02, 12:30:00 em  
Anonymous Dave sa...

Efter att ha jobbat två år i England (specialeffekter för film, en relativt avslappnad och progressiv bransch, om än väldigt mansdominerad) så måste jag säga att jag fortfarande inte förstår varför homosexualitet är så pass hysch-hysch på åtminstone de Engelska arbetsplatser jag jobbat på. Det verkar inte som att det anses vara något fel att vara bög, utan snarare bara något som folk håller för sig själva.

Visst kan jag till viss del förstå dem, men det är ju en så stor del av ens liv, att jag inte fattar hur folk orkar hålla inne med det. Oh well. =)

ons maj 02, 01:27:00 em  
Anonymous martin sa...

Jag tolkade nyheten som att han avgick för att det blivit offentligt att han var homosexuell.

Har man inga andra skelett i garderoben och stöd hos sina medarbetare är detta ingen orsak för att avgå på grund av potentiell extern kritik. Ett enklelt "Yeah, so what? Why do you care?" borde avfärda det mesta av mediastormen.


Om man däremot omger sig med en machokultur där det är naturligt att knyta kontakter genom att förstärka varandras klassiska mansbild, ja då har man förlorat ansiktet, och ingen kommer att lyssna på en på samma sätt efteråt.

så tänkte jag.

om det är så som anonym II säger att han har ljugit i rätten, ja då är saken en annan...

ons maj 02, 01:27:00 em  
Anonymous martin sa...

jag tar tillbaks min åsikt:

Från wikipedia:
==================
Lord Browne resigned from BP on 1 May 2007, following the lifting of a legal injunction preventing Associated Newspapers from publishing details about his private life.[2] In a statement, he confirmed that he had lied to a court in an attempt to cover up his four-year homosexual relationship with a male escort called Jeff Chevalier, leading to Browne's resignation

ons maj 02, 01:30:00 em  
Blogger Aronson sa...

Åh, tack Martin. Det förändrar ju faktiskt hela saken. Har han begått mened är det väldigt allvarligt och då förstår jag verkligen att han avgår.

Tyvärr framställde artikelförfattaren det som att han avgick för att det blivit känt att han är homosexuell...

ons maj 02, 02:01:00 em  
Anonymous martin sa...

dagens media...

allt får man göra själv :-)

ons maj 02, 03:29:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida