31 mars 2007

För litet, för fult eller för dyrt

Jag har precis varit inne i city. Jag var bland annat på Åhléns och kollade kläder. Jag hittade fyra skjortor som jag tyckte var snygga (tre olika och en i en annan storlek) och som jag bestämde mig för att prova.

Det var kö in till provrummen och man fick en liten lapp av en sur dam. Lappen talade om hur många plagg man hade med sig in. Känns inte det där väldigt mycket 80-tal?

I vilket fall: jag kom in och provade skjortorna. Två av dem var egentligen ganska snygga, men passade inte mig. Tyvärr.

Precis när jag kom ut från provrummet gick det förbi en manlig expedit. Han frågade hur det hade gått. "Jodå", svarade jag, "det har gått bra". För det hade det ju: jag rev inte sönder någon skjorta, jag kräktes inte av att se mig själv i speglarna och jag lyckades hålla mig från att spana in den söte killen i provhytten bredvid. Expediten erbjöd sig att ta de skjortor som jag inte skulle köpa. Det var först när jag lämnade fram samtliga skjortor och såg hans min, som jag förstod att jag missförstått hans fråga. Något...

Efter Åhléns gick jag vidare till NK. Där hittade jag en skjorta som inte alls såg ut som jag hade tänkt mig, men eftersom den var ganska snygg tänkte jag att den kanske jag kunde prova. Men vis av erfarenhet kollade jag på prislappen först. Jag säger så här: en kortärmad skjorta i bomull, visserligen kraftig bomull, men ändå; små blå ränder med inslag av vita fält. Annars inget särskilt (jag kommer inte ihåg märket, men det var inget som åtminstone jag hört talas om tidigare). Skjortan var som sagt inte som jag tänkt mig, men snygg. Den kostade 2 495 kronor. Jag upprepar: 2 495 kronor. Nej, tänkte jag. Det får bli den dag jag vinner på Lotto. Eller ärver nån rik faster. Alternativt blir totalt jävla galen.

Jag var även inne i skoavdelningen på Åhléns respektive NK samt på Nilson, Rizzo och Stadium. Men där fanns absolut ingenting som jag gick igång på. Ingenting.

Så det blev ingen skjorta i dag. Eller skor. Det blev en macka och en Pucko(!) i trappan i Gallerian. Annars inget.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida