29 juni 2007

Prover hit och prover dit

För ett par veckor sedan var jag på Venhälsan för att testa mig. Jag testade mig för gonorré, syfilis och klamydia. Jag valde att inte testa mig för HIV, eftersom det inte är så länge sen jag tog ett sådant test. Dessutom vill jag gärna göra det anonymt. Sköterskan som tog testerna tyckte heller inte det var nödvändigt med HIV-testet.

Svaren skulle skickas hem till mig inom en vecka. Jag fick till och med själv skriva min adress utanpå ett kuvert. I går hade jag fortfarande inte fått något svar. Så jag ringde i dag, och fick besked direkt i telefonen att allt var negativt. Vilket ju är positivt.

Och i går var jag då hos läkaren för att kolla om jag är laktosintolerant. Det började redan i måndags genom att jag i tre dagar inte fick inta några mjölkprodukter what so ever; mjölk, smör, ost etc. Och från i onsdags klockan 20.00 skulle jag vara fastande. Jag fick bara dricka måttligt med vatten. Så när jag kom till läkarmottagningen på morgonen var jag rejält hungrig.

Provet gick till så att sköterskan tog ett blodprov i fingret. Sedan fick jag dricka ett stort glas med något innehållande mjölksocker. Det smakade som kallt, rejält sött, te. Sedan fick jag sitta och vänta, så tog sköterskan nya blodprov var tjugonde minut under en timme. Hon skulle mäta hur blodsockret steg. Jag fick svar direkt: jag är inte laktosintelorant Vilket i sig är skönt att höra. Fast frågan återstår: vad är det då för problem med min mage?

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger Kim M sa...

1. Grattis.
2. Visst önskar man ibland att "ge mig en diagnos, vilken som helst, bara jag får veta vad det är för fel".

fre juni 29, 10:37:00 fm  
Anonymous Tennis sa...

Att jag ska behöva tjata... www.annaskipper.se där står exakt vad du kan äta, hålldig till det och allt kommer bli mycket bättre =)

fre juni 29, 11:11:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Hmm, glutenallergi? ja, allergisk mot mjöl.

fre juni 29, 08:58:00 em  
Blogger Aronson sa...

Kim: tack. Och ja, så är det...

Tennis: tjata du. Om din älskade Anna...

Anonym: nej, det har jag redan testat.

fre juni 29, 09:13:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida