31 mars 2007

Ett nästan bortglömt VM

Tänk så olika idrott kan vara. För mig i alla fall. Hade det just nu pågått ett VM i säg fotboll eller friidrott hade jag för längesedan rapporterat att Sverige tagit två medaljer i dag.

Men nu gör det ju inte det.

Däremot pågår det ett VM i simning. Och jo, jag gillar egentligen simning. Det som gör att jag tröttnat lite är dels att det finns så många tävlingar, både kortbana och långbana, dels att det är så många discipliner i varje tävling: 50, 100, 200 etc. Och det i fyra olika grenar och för både män och kvinnor. Plus lagtävlingarna. Man tröttnar liksom.

I vilket fall. I dag har Therese Alshammar tagit guld på 50 meter fjäril. Och Stefan Nystrand har tagit brons på 50 meter fritt. Jättegrattis!

För övrigt har amerikanen Michael Phelps hittills tagit sex av de planderade åtta guldmedaljerna. Och han är vaddå, typ 11 år? Otroligt...

Slutligen har internationella simförbundet beslutat att ett dopningsfall som är ett år gammalt och som lades ner ska utredas igen. Och det gäller inte vilken motionssimmare som helst, utan den store (störste av dem alla?) Ian Thorpe. Skulle han fällas skulle Aronson tappa bara såå mycket av förtroendet för allt vad rena idrottare heter.

Etiketter: , ,

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

I´m not surprised, klart torpeden är dopad,, det går ju inte att ta rekord efter rekord utan att vara dopad!

sön apr. 01, 10:49:00 em  
Blogger Ponte sa...

man bara väntar på ett sim-vm på rundbana, det tycker jag saknas!

mån apr. 02, 08:59:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Henke: man ska inte döma någon ohörd...

Ponte: ha ha. Det skulle ju vara skitkul!

=)

mån apr. 02, 10:43:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida