09 oktober 2006

Könsdiskriminering?

En fest som anordnades för enbart homo- och bisexuella kvinnor under Pride har blivit anmäld till JämO för diskriminering. Anmälaren, en man, kände sig diskriminerad eftersom han inte fick komma in.

Rent spontant förstod jag honom inte alls, "klart kvinnor ska kunna få ha en egen fest". Fast, å andra sidan, när fick män ha en egen fest senast? Dessutom har kvinnor till exempel trampat in i Rotary utan att skämmas...

Och så läste jag [den anonyma] intervjun med anmälaren på qx.se. Och fick en stor förståelse för anmälaren. Han redogjorde väldigt bra för sin åsikt.

Men jag vet egentligen inte vad jag ska tycka. Jag vill ju så gärna ha bögfester. Men får alltid dras med dessa heterokvinnor som kommer dit. Men det är tydligen inte lika illa...

6 kommentarer:

Anonymous Jonaz sa...

men herregud jusriten, tagga ner! det är väl bara att anordna en mansfest då, om du tycker det är nödvändigt. så blir det intressant att se om det anmäls.

Läs också politikers kommentarer på qx.se. Tycker Federleys resonemang, om att vara för eller vara emot nåt, är intressant och relevant.

mån okt. 09, 08:49:00 em  
Blogger Oswald sa...

"Dessutom har kvinnor till exempel trampat in i Rotary utan att skämmas"

Hoppla.

mån okt. 09, 09:22:00 em  
Blogger Aronson sa...

Hmm, Oswald. Jo, jag vet att jag lät lite hård där...

=)

mån okt. 09, 10:26:00 em  
Anonymous Anna sa...

Jag har skrivit om det i min blogg, vet inte om du har sett det?

Jag anser att män och kvinnor (generalisering, generalisering) inte ser likadant på det här problemet. Jag tror nämligen inte att många män inser hur pass utsatt man ändå är som kvinna och då kanske ännu mer som bi/homo eftersom man blir (väldigt) ofrivilligt sexualiserad av heteromän som tror man har fått för lite kuk. Och hur ska vakterna kunna avgöra vem som är där bara för att flukta på brudarna?

För min del kan det startas hur många mansklubbar som helst, jag bryr mig inte. Om jag går ut med mina bögpolare väljer vi ändå helst ett mixat ställe. Men eftersom det finns väldigt många fler faghags än vad man nu vill kalla den manliga motsvarigheten så finns det kanske gays som inte vill gå ut utan sin/a tjejpolare. Men visst borde det finnas även för er. Och jag vill ha rätten att kunna gå på ett ställe med enbart tjejer.

Dessutom tycker jag det är för jävligt att dom inte kunde ha valt en annan fest av alla de tillfällen som bjöds under pride. Det var en specialfest, en möjlighet för oss som bor i en håla att få gå på en stor fest med massa söta pinglor, ska det inte få finnas längre? Que?!

Grrr. Vad glad över att jag har hållt mig borta från caps lock i den här kommentaren för jag är jävligt förbannad.

tis okt. 10, 10:39:00 em  
Blogger Aronson sa...

Förbannad? På mig?

Jag har, som jag hoppas du märker, inte tagit ställning. Men jag tycker ändå att anmälaren har en poäng. Samtidigt som jag förstår dina synpunkter också...

ons okt. 11, 12:24:00 fm  
Anonymous Anna sa...

Men gud nej! Inte på dig såklart! Jag är arg på honom. :P Shit, det var inte meningen att jag skulle verka arg på dig. Men jag har varit upprörd över det i flera dagar nu.

ons okt. 11, 01:43:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida