14 mars 2007

The neverending story

Jaha. Så var det återigen dags att rasa.

Och jag som trodde YMCA var något bra...

Etiketter: ,

5 kommentarer:

Blogger annen sa...

Heja Sverige! Fördomsfritt och jämställt, men bland vilka?

ons mars 14, 09:18:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Nu är detta en förlikning, ingen dom har alltså fallit. Kvinnans sambo har ju enligt notisen varit anställd, förmodligen med vetskap om hennes sexuella läggning. Förlikning rör sig inte heller om någon ersättning och innebär juridiskt ingen skuld. Men det är lätt att förstå notiser som denna som att skuld har förekommit och att någon gjort fel. Inom diskrimineringslagarna är det dessutom hårda bud. Jag tror inte att Sverige är ett fördomsfritt land men man ska kanske akta sig innan man dömer folk.

ons mars 14, 10:45:00 em  
Blogger Aronson sa...

Pratar du om mig, anonym? För jag har då inte dömt någon. Jag bara konstaterar.

Att ingen är "skyldig" är jag väl medveten om. Men hur du kan säga att ingen ersättning utgått skulle jag bra gärna vilja veta.

Och "förmodligen med vetskap om hennes sexuella läggning"? Vad får dig att tro det?

ons mars 14, 11:05:00 em  
Anonymous tol sa...

Hm, exakt vad är det du konstaterar?

Personligen vill jag nog ha mer fakta innan jag får för mig att rasa. Det där med par är en känslig sak, på mitt förra jobb har de en policy om att inte anställa par. Däremot får redan anställda som är/bildar par såklart vara kvar.

Man kan ju också undra om "scoutledarna" klassas som "anställda". Kanske jobbar de ideellt, kanske kan de ses som redan inne i organisationen. Kanske är det läge att rasa.

Btw, hon fick ersättning.

ons mars 14, 11:31:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Därför att förlikning inte innebär ersättning utan är en överenskommelse. Det finns fall då man förlikar utan att ta på sig skuld bland annat för att undvika rättegång som tar tid och kan kosta pengar. Scoutledare arbetar ideellt. Men vad är det du konstaterar då? Ordet rasa låter som du har bildat dig en uppfattning, likaså att du trodde att YMCA var något bra.

tors mars 15, 06:51:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida