29 mars 2007

En rutten bostadspolitik

En av de viktigaste orsakerna till att jag inte röstade på något borgerligt parti i höstens kommunalval är att jag tycker att borgarna i den här stan, med moderaterna i spetsen, har en jävligt dålig bostadspolitik.

Så jag blev inte särskilt förvånad i morse när jag läste det moderata bostads- och integrationsborgarrådet Kristina Alvendals debattartikelDN Debatt.

Vad är det med moderaterna och deras bostadspolitik? Och deras syn på människor? Varför måste människor tvunget äga sin bostad? Och varför måste de marginalisera dem som inte kan, vill eller får äga sin bostad, utan hellre hyr?

Och varför ska folk som inte bor i innerstaden helt plötsligt få fördelar av att stå i bostadskön? Varför ska de få dubbelt så lång kötid än oss som räknas till att bo i innerstaden? Ska jag, som nästan dör av längtan av att få bo ännu mer centralt än jag gör i dag, tvingas flytta UT i bushen igen? Ska jag straffas för att jag tog en lägenhet som ingen annan ville ha och därmed fick börja om på noll i bostadskön igen?

Jag blir fly förbannad. Ägna din gärning till något viktigare i stället: bygg bostäder. Och se till att bostadslösa får bostäder. Och NEJ, de får inte bostäder bara för att vi andra flyttar oftare. Fler bostäder blir det BARA genom att fler bostäder byggs. Eller att fler dör, men det utgår jag ifrån att ni inte vill...?!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Man måste göra Stockholm större. Man kan inte ha 289.000 inv. i Stockholm och 1.500.000 inv i förorterna till Stockholm. Då kommer alltid innerstaden vara en kokande gryta oberoende av vad man gör.

sön apr. 08, 05:34:00 em  
Blogger Aronson sa...

Större? Oj, hur menar du då?

sön apr. 08, 07:00:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida