14 februari 2007

Bygga i vattnet?

Några badentusiaster(?) föreslår ett nytt kombinerat badhus och lyxhotell - mitt i Riddarfjärden. Och utformat som en jättelik flytande badring!

Alltså, jag är inte den som är rädd för utveckling när det gäller byggande i Stockholm. Och inte bara här, förresten. Tvärtom, jag välkomnar mer byggande, och mer experimentellt sådant. Minns min entusiasm när jag var i Berlin i november och skådade ett antal helt otroliga byggnader över hela stan.

Men det här är väl ändå för mycket!? Det är fult och stör omgivningen. Dessutom måste väl fågel(och fisk-)livet i Riddarfjärden störas rejält?!

Etiketter:

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag tycker det var rätt snyggt men synd att de vill bygga ett 5-stjärnigt hotell också... Då blir det liksom färre som har råd och vill ta sig dit än om det vore ett 3-stjärnigt tror jag.

Men det var rätt snyggt!

tors feb. 15, 10:17:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Ja, Cissi. På bilden var det rätt snyggt, det kan jag hålla med om. Men tänk hur det ser ut i verkligheten. Det kommer att bli väldigt stort, och förstöra utsikten ganska mycket...

tors feb. 15, 10:27:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Jag har för mig att den placering som syns på bild ganska väl sammanfaller med den plats där snömassor tippats under längre tid, vilket medfört att vattenkvalitén får åtminstone mig att avstå från ett dopp...

tors feb. 15, 11:31:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Hellre lite kvaddad utsikt och en renare Riddarfjärd (vilket måste anses vara en förutsättning för projeket) än att sitta i en sjöglimtprissatt b-rätt och glo på en död sjö.

Bygg nytt för miljöns skull!

tors feb. 15, 12:21:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida