16 juni 2006

Sverige - Paraguay 1-0

Det tar emot att säga det här: men var farao var Henke Larsson under matchen i dag? För inte gjorde han mycket nytta på planen, inte...

Och även om jag inte ville ha med Zlatan med från start i dag, tycker jag att han var något bättre än i förra matchen. Så det var okej att han fick vara med. Men också helt okej att han blev utbytt i paus mot Marcus Allbäck. Även om det förstås inte är roligt att han har problem med ljumskarna.

I övrigt var det en fruktansvärt spännande match. Jag kollade på den tillsammans med fyra kollegor, och vi skrek som fan hela tiden. Och ju längre matchen gick, desto mer negativa blev de andra och tyckte att det var kört. Det var faktiskt jag som hela tiden fick hålla modet uppe och heja på de andra (och Sverige). Men jag kände verkligen att det här kommer vi att fixa. Det låg liksom i luften; med tanke på de målchanser vi hade, och det spel vi spelade, var vi förutbestämda att vinna. Så var det bara. OCH JAG FICK RÄTT!

Jag tycker Kim Källström var jäkligt bra, liksom Niklas Alexandersson och Allbäck när han väl kom in. Chippen var bra i första halvlek, men försvann sedan.

Och Andreas Isaksson är alltid bra. Kul att han var tillbaka!

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Skööööönt att de gjorde mål i 89:e minuten och inte väntade till 90:e...det hade jag nog inte klarat.
; )

Spelet såg betydligt bättre ut stundtals igår, framför allt inställningen, utan den vinner man som bekant inga matcher.

Till nästa match som Sverige vill vinna (det kan bli redan mot England men beror väl på resultatet mellan Tyskland och Equador) vill jag ändå se några förändringar för att underlätta målgörandet:

- Bänka Zlatan oavsett eventuell ljumskskada. Han är ur form och drar ner tempot och moralen. Allbäck är het även om han behöver ställa in siktet.
- Fler intiativ från ytterbackarna. Hela poängen med att flytta Alexandersson från mittfältet till en felaktig backplats var ju att öka slagstyrkan genom backlöpningar. Det har inte alls fungerat. Både Edman och Alexandersson måste våga chansa. Speciellt Alexandersson som är en av mina favoritspelare vanligtvis.
- När inlägg slås (exempelvis av en framrusande ytterback) ska det vara hårt och hellre för lågt än för högt. Nu dalar det in ballongbollar och chippar och gud vet vad mot straffområdet. Alla försvare hinner dit och om mot förmodan någon svensk är där är kraften i bollen obefintligt och det blir väldigt svårt att göra något vettigt mot mål. Ett hårt lågt halvskott låter anfallaren toucha eller knäa eller nicka eller punga in bollen. Allt blir farligt.
- Det samma gäller resten av backlinjen som jag tidigare skrivit. Inga ballongbollar framåt. Det ger inget. Kim löser detta lysande, se och lär. Hårda pass, hårda crossbollar, hårda inlägg.
- Möjligtvis bänka Henke. Jag hade inte koll på hur mycket defensivt slit han gjorde igår, men osynlig och blek var han. Verkade som att han inte riktigt var närvarande (igen). Elmander är precis som Allbäck villig att offra sin arm för att spela. Han och Kim var de enda bra spelarna i träningslandskamperna före VM och visade spelglädje.

/WBTS

fre juni 16, 10:44:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Jag håller med dig i allt du säger. Möjligtvis inte det där med att bänka Henke, trots att han inte spelade bra i går. Men jag tror han är på gång (hoppas jag i alla fall). Dessutom blir det nog för mycket att ta ut både Zlatan och Henke.

fre juni 16, 06:44:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida