05 maj 2006

ICE - kan rädda liv

Jag fick ett mejl i dag, som jag tänkte vidarebefordra här. Men jag kortar ner det, det var alldeles för långt. Men viktigt.

Ett snabbt sätt för räddnings/sjukvårdspersonal att i händelse av olyckshändelse/akut sjukdom komma i kontakt med anhöriga är att söka i den nödställdes telefonbok. I takt med att telefonböckerna ökar i omfång, blir det allt svårare för räddningspersonalen att snabbt finna rätt nummer. För att underlätta sökningen föreslog en frustrerad ambulanssjukvårdare i Storbritannien följande enkla lösning: lägg in nummer till närmast anhörig i mobiltelefonen under rubriken ICE (In Case of Emergency). Förslaget håller nu på att bli standard genom att det snabbt sprider sig över världen.

Använd utlandsprefix så att det även fungerar när du är utomlands.

Numren har fått spridning både i Storbritannien och USA, och Klarström (från SOS Alarm) tror på ett ökat användande i Sverige. Det är smart och enkelt och kostar ingenting. Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet.

Skicka gärna informationen vidare till andra så att den sprids i hela Sverige.

Länk för att visa brevets äkthet.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Vilken bra idé!

Det kan ju vara bra att lägga in ett nummer med etikett som går att tolka även om man inte vet vad "ICE" står för.

"Anhörig nödfall", "In Emergency Call" - och lägga dessa så att de kommer först i telefonlistan (med mellanslag först i namnet, eller nåt annat tecken som tvingar det först i listan).

Men bra om det står listat även under "ICE" (utan mellanslag e dyl).

fre maj 05, 04:02:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Underbar idé! Helt i min smak. Ska genast citera i bloggen min.

fre maj 05, 04:17:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida