26 april 2007

Ett äpples kvartalsbokslut

DN berättar att Apples senaste kvartalsrapport kommit och att bolaget ökat sin vinst på framför allt försäljningen av iPod och bärbara datorer. Under kvartalet sålde Apple 10 550 000 iPoddar, och 1 520 000 datorer. Omsättningen ökade med 21 procent och nettovinsten blev 770 000 000 dollar. Försäljningen av mac-datorer har ökat med 36 procent, tre gånger så mycket som industrin i sin helhet.

Hmm. Känns som att Aronson är en bidragande orsak till det där. Även om min nya fina laptop inte finns med i de siffrorna. Den kommer nog näsa gång...

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Blogger Kim da Costa sa...

Nästa gång ökar försäljningen endast med 19% och de sparkar en massa personal. Jag tycker det är så konstigt med företag och vinstlust. Man kan inte alltid bara öka sin vinst. Galet.
Men detta kanske hörde hemma i min egen blogg. Sorry.

SNART ÄR DET HELG!

tors apr. 26, 09:37:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Kim M: Självklart skall företag alltid öka sin vinst. Om BNP växer med ett par procent om året, så bör företagens vinster också göra det. Några företag växer givetvis snabbare än marknaden, det kan ex. bero på att de tar marknadsandelar eller att just den marknad de jobbar på är inne i en tillväxtfas o inte mognat ännu.

MEN - om företaget börjar bli ineffektivt, så är det upp till företaget att kicka de anställda som inte behövs. Ett företag är ingen avstjälpningsplats för att hålla folk anställda (förutom Samhall kanske, som gör ett bra jobb!).

Men detta kanske också hör hemma i min blogg...Trevlig helg på er båda...!

tors apr. 26, 10:15:00 fm  
Blogger Kim da Costa sa...

Anonym - Jag hör dig men håller inte med.

tors apr. 26, 11:17:00 fm  
Blogger Kim da Costa sa...

(När sedan vinsten går upp till 21% återanställer de ju inte folk utan de som finns kvar får mer att göra och till slut går de in i väggen och gråter och sjukskriver sig och allt kostar en himla massa pengar. Behåll dem därför inför framtidens uppgång.)

tors apr. 26, 11:19:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida