25 april 2007

Ny planet - nytt hopp?

Astronomerna har hittat en planet som till stora delar påminner om Jorden. Den ligger visserligen 20 ljusår från oss, men har annars många likheter. Bland annat har den en beräknad temperatur på mellan 0 och 40 grader, vilket tydligen tyder på att det kan finnas vatten där.

Och Aronson, som efter Christer Fuglesangs rymdäventyr fått ett förnyat intresse för rymden, tycker det är jäkligt coolt.

Jag tillhör inte dem som tror att det finns liv på Mars, eller att vi är invaderade av aliens nånstans ifrån, jag menar, varför skulle liv på andra planeter var mer intelligent än livet här? Men det här verkar vara något helt annat. Nu väcks även min nyfikenhet på om det kanske ändå finns liv. På den nyupptäckta planeten eller någon annan stans.

Coolt, som sagt.

Etiketter: ,

5 kommentarer:

Blogger Micke sa...

inte "mer intelligent", men väl "mer tekniskt avancerat". de funnits i 50 000 år längre än oss som civilisation. klart de har stealth-teknologi osm får vår att likna treåringar tror de är osynliga när de blundar. klart de kan färdas över långa avstånd, och klart att de finns här MITT IBLAND OSS!

rädde sig den som kan!

(Bara för att man är paranoid betyder inte att de inte är ute efter en)

ons apr. 25, 10:25:00 fm  
Anonymous Jonaz sa...

Såg Fågelsången i det där norska kvällsmagasinsprogrammet på SVT och blev förnyat impregnerad av honom. Jag menar - flyga upp i det blå kan väl vem som helst - men prata norska? ;-)

ons apr. 25, 10:44:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Ha ha, Micke. Precis så är det. Ähum...

Ha ha, Jonaz. Men han har ju norsk påbrå...

ons apr. 25, 11:11:00 fm  
Blogger Kim M sa...

Och där bor det små, små homofilifjonkor. Äntligen kan vi freaks finna våra gelikar.

ons apr. 25, 12:11:00 em  
Anonymous Dave sa...

Jag tvivlar starkt på att det finns liv på andra planeter än jorden i vårt solsystem, och tror knappast att jorden besökts av utomjordingar.

Men att tro att jorden är den enda planeten med liv i hela universum, eller ens den mest utvecklade, är ju på gränsen till arrogans. Eller åtminstone väldigt fantasilöst. =) Vi människor har varken makalöst höga tankar om oss själva.

ons apr. 25, 02:28:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida