14 januari 2007

Världen utanför

Jag har precis sett första avsnittet av Life on Mars på SVT. En jäkligt rolig och annorlunda serie. Den handlar om Sam Tyler, en polis i dagens Manchester. Under en mordutredning blir han påkörd av en bil, och när han vaknar upp igen är det inte 2006 - utan 1973. Han förstår naturligtvis ingenting; är han död, ligger han i koma eller drömmer han bara?

I vilket fall är han även polis här. Och hans första fall har klara likheter med det han höll på att utreda när han blev påkörd. Och han lyckas lösa det, med hjälp av sina kunskaper från det första fallet, det från 2006.

Jäkligt kul idé, mycket nostalgi - var folk verkligen så amatörmässiga och töntiga då? - och väldigt mycket humor. Det ska bli väldigt intressant att följa fortsättningen. Kommer han att fortsätta att göra jämförelser med framtiden? Antagligen. Men kan han göra det med brott från framtiden? Vi får se...

Huvudrollen innehas av John Simm, som jag kommer ihåg från filmer och tv-serier på 90-talet, bland annat The Lakes. Han är otroligt skön. Och jäkligt sexig...

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Den här serien lät jätterolig. Synd bara att datorn har någon slags hypnotisk dragningskraft. Jag sitter så sällan framför tv:n. Har inte tid liksom. Tänk om man vore en dator själv.. vilken lycka, nån som rörde en hela tiden. Visst, man skulle ju bråka ibland. Man skulle nog bli slagen ganska mycket..
Jag måste fortsätta fundera på det här.
Godnatt

mån jan. 15, 12:12:00 fm  
Blogger annen sa...

Såg inte serien men låten Life on Mars är riktigt bra ;)

mån jan. 15, 11:34:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Den var med, Annen...

=)

mån jan. 15, 11:51:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida