29 november 2006

Nu slåss vi snart lagligt

Proffsboxning tillåts i Sverige, under vissa förutsättningar. Och jag kan inte säga att jag blir särskilt glad.

Det känns som att jag moraliserar i frågan, men jag tycker faktiskt inte att samhället ska sanktionera organiserat våld.

7 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Proffsboxning är sjukt, svårt att fatta att det inte är en bra grej att slå varandra som underhållning

ons nov. 29, 12:59:00 em  
Blogger Aronson sa...

Jag är också för människans rätt att själv få välja, Micke. Det är därför jag skriver att jag kanske moraliserar. Jag vet att det inte är en lätt fråga, men rent i maggropen känner jag så här.

ons nov. 29, 01:37:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Boxning och andra sporter som bara går ut på att skada = idioti.

Enough said.

ons nov. 29, 02:45:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Att kalla det idioti är löjligt. Boxning är inte misshandel och att kalla det slagsmål är ännu löjligare.

Boxning går ut på att mäta ens uthållighet, teknik och karaktär gentimot den andra boxaren.

åsiktstorped-micke/
De mer "brutala" kampsporterna är sällan mer brutala. Bara för att det finns mer tekniker att välja på så som brottning och slag på marken, knän och sparkar så blir det inte mer skador. Faktum är att hjärnan skadas mindre då det finns fler tekniker då majoriteten av träffar inte blir mot huvudet. Det är det upprepade slagen mot huvudet som skadar i längden. Punch drunk är dock en gammal sak då man körde med fler än 12 ronder. Nu för tiden kör man kortare, har hårdare bestämmelser och under thaiboxningen så får man inte gå fler matcher efter 3 knockar.

ons nov. 29, 05:16:00 em  
Blogger Aronson sa...

Ja, nono, det gör det säkert. Och tydligen mäter man sin uthållighet, teknik och karaktär genom att slå sin motståndare det hårdaste man kan i huuvdet. Om inte det är misshandel, vet jag inte vad som är.

Hade du slagit någon på samma vis säg på gatan eller på krogen, hade du definitivt fått fängelse, det kan jag garantera dig.

ons nov. 29, 05:44:00 em  
Blogger Aronson sa...

Micke: S&M är aldrig prövat i domstol, så jag vet inte hur det skulle bedömas där. Jag vet dock att min lärare när jag läste straffrätt menade att skulle ett sådant förhållande prövas skulle det antagligen bli fällande dom...

Men visst, jag moraliserar säkert. Och är kanske även inkonsekvent. Men jag tycker det är skillnad på att försöka skada en människa medvetet och att ge en annan människa njutning.

tors nov. 30, 01:18:00 em  
Blogger Aronson sa...

Jag vet, Micke. Jag är nästan själv lite förvånad.

Jag är verklgen för människans frihet, men i det här fallet kan jag inte. Jag kan inte förstå, ta till mig eller rättfärdiga att två människor står och slår mot varandras huvud.

Kalla det känslogrundat, ologiskt eller vad du vill. Men i det här fallet tillåter jag mig att ha det så. Jag kan inte se att jag skadar någon annan genom tycka så.

fre dec. 01, 11:52:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida