05 juli 2006

Hon börjar på nytt

Det går en engelsk serie på SVT på lördagkvällar, som jag antar att det inte är alltför många som har sett. Och det är synd, det är en av de bästa serier jag någonsin sett, en brittisk serie när den är som bäst - och det vet vi ju alla hur bra det är. Den heter Maggies nya liv, och ja, jag vet, en fånig titel som inte låter alls lockande - i original heter den Life begins. Jag råkade se första avsnittet en lördag när jag var hemma, och sedan var jag såld.

Serien handlar om Maggie som är i slutet av 30-åren. Hon är gift och har två barn. En dag, helt taget från det blå, berättar hennes man att han vill lämna henne, och så gör han det. Maggie har varit hemmafru i hela sitt liv, så det gäller nu att skaffa jobb, klara ekonomin, barnen och bearbeta att hon helt plötsligt är ensamstående. Dessutom diagnostiseras hennes pappa med Alzheimer. Ingen lätt situation. Men serien är, som så många andra brittiska serier, fylld av värme, ömhet, kärlek - och humor. Mycket humor.

Huvudrollen görs av Caroline Quentin. Hon verkar inte ha gjort så mycket film, men däremot en del teve, men hon är även scenskådespelare och komiker. I Sverige har vi tidigare kunnat se henne komediserien Kiss me, Kate.

Det är bara tre avsnitt kvar (12 av 14 på lördag) så det kanske inte är någon mening med att hoppa in i serien just nu. Men om SVT sänder den i repris. Eller om den finns på DVD rekommenderar jag den. Varmt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida