10 februari 2007

I kväll: delfinal 2 2007

I kväll bär Melodifestivallångtradarna till Göteborg. Och Aronson har nu lyssnat igenom låtarna några gånger till. Det är förresten något som alla borde göra. Man får en helt annan inblick i låtarna om man lyssnar på dem, åtminstone ett par tre gånger.

Rent generellt kan jag säga att låtarna i kväll har en betydligt högre standard än låtarna i Jönköping förra veckan. Och visst var det så även förra året, att någon delfinal låg betydligt lägre i standard än de övriga? Varför gör man (Christer Björkman?) så? Var de så kåta på att få Anna Book till final?

1. Regina Lund - Rainbow Star
En ganska bra låt i Alcazar-stil, som vinner i längden. Och Regina Lund är en bra sångerska. Men jag tycker nog inte att de två passar ihop. Skulle nog velat ha en "rivigare" sångare till den här låten. En klar Andra Chansen-låt.

2. Marie Lindberg - Trying To Recall
En otrolig låt; finstämd och vacker. Och hennes röst passar väldigt bra till den. Men har den i Melodifestivalen att göra? Tja, det kommer helt och hållet att bero på hennes framträdande i kväll. Klarar hon det (före den här veckan hade Marie Lindberg aldrig uppträtt inför publik) så är den en given vinnare.

3. Jimmy Jansson - Amanda
En låt som vinner i längden. Första gången jag hörde den kändes den väldigt tunn, men nu efter några lyssningar går jag nästan och trallar på den. Även här beror det mycket på framträdandet. Klarar Jimmy det kan han gå till Andra chansen.

4. Cosmo4 - What's Your Name
Okända artister med en låt som sätter sig först efter några lyssningar, och knappt då. Den kommer att bli en anonym sak som antagligen blir de nya Pay-TV - en grupp med en B-hit som får uppträda på Pride, om och om igen...

5. Lustans Lakejer - Allt vi en gång trodde på
Det här är ingen dålig låt. Men vilka kommer att rösta på den - och några halvfeta och halvgamla gubbar? Antagligen Lustans Lakejer-nostalgiker. Men några andra? Knappast. Såvida inte deras flygvärdinnor attraherar nån...

6. Jessica Andersson - Kom
Inte heller någon dålig låt, om än något anonym efter endast en lyssning. Men har vi inte hört den förr? Och har Jessica Andersson den stjärnstatus som kommer att behövas för att lotsa fram låten? Knappast. Eventuellt Andra Chansen.

7. Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé - Första gången
Jag gillar den här låten väldigt mycket. En skön feel good-låt med två bra sångare. Svante Thuressons röst är så jäkla stämningsskapande. Man blir lugn av den; den är som sammet. Men i Melodifestivalen? Inte en chans; den drunknar.

8. The Ark - The Worrying Kind
Nu vet jag ju att The Ark är ett otroligt bra liveband. De tar över totalt när de kommer in på scen. Men utöver det har jag lite svårt att förstå att alla verkar ta för givet att de går vidare. För visst, låten vinner efter några hörningar, men den är verkligen ingen av deras bästa alster. Den låter lite som en blandning mellan Pontus & Amerikanerna och The Boppers... Men ändå: en klar vinnare.

Sammanfattningsvis:

Direkt till final:
The Ark och Marie Lindberg

Till Andra Chansen
:
Regina Lund, Jimmy Jansson och Lustans Lakejer tror jag slåss om den platsen. Vilka det blir beror helt på framförandet i kväll.

Etiketter: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida