26 januari 2007

Förändring för den europeiska fotbollen

Lennart Johansson förlorade kampen om posten som ordförande i UEFA - den europeiska fotbollsorganisationen. Vann gjorde den franske före detta fotbollsspelaren Michel Platini. Röstsifforna blev 27-23 och två ogiltiga(?) röstsedlar.

Jag har egentligen ingen åsikt i frågan. Det är klart att det känns roligare med en svensk på tronen. Och Lennart Johansson har för mig alltid gett ett intryck av att vara seriös, kunnig, intelligent och ha ett stort mått av integritet.

Varför Platini vann och vad han egentligen vill som var så mer intressant vet jag inte. Jag vet dock att han vill minska Champions League, medan Johansson ville utöka EM.

Att Johansson är 77 år kan naturligtvis ha spelat in, men jag tror inte det. Det verkar vara mest vi svenskar som är åldersfixerade...

Men nu har Johansson förlorat två stora strider: för några år sedan förlorade han kampen om posten som ordförande för FIFA (fotbollsorganisatonen för hela världen) mot Sepp Blatter och nu alltså striden om ordförande för UEFA. Å andra sidan har han varit ordförande sedan 1990, så det kanske var på tiden...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida