29 december 2006

En liten man med ett stort ego. Och lackskor...

I somras sände TV4 en serie om Agatha Christies Miss Marple. Mycket bra serie, trots felval av huvudrollsinnehavare. Nu har turen kommit till Christies andra stora hjälte: den belgiske detektiven med den vackra(?) mustaschen: Hercule Poirot.

Och för oss Christie-älskare är det förstås julafton!

Första avsnittet sändes i onsdags, men eftersom jag inte var hemma då, spelade jag in det och har precis sett det nu. Och första avsnittet var förstås väldigt bra. Huvudrollen spelas av David Suchet och bättre innehavare av rollen hade man nog inte kunnat hitta. Han är perfekt.

Och det är lite intressant: avsnitten sänds i ordning såsom böckerna kom ut (utgår jag ifrån). Sedermera kommer Poriot nämligen att få en vän: kapten Hastings. Och jag har många gånger läst och hört folk spekulera i om det är så att det finns mer mellan de båda än bara vänskap. Och Poirot i Suchets gestaltning är ganska fjollig och således lite "bögig". Ska bli kul att se fortsättningen...

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Har du ofta lackskor på fötterna? Har du en lackfetisch?

fre dec. 29, 09:00:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Men hahaha.. gud vad många som skulle sätta kaffet i halsen om det hela utvecklades till någon slags bögporr på bästa sändningstid!

fre dec. 29, 11:07:00 em  
Blogger Aronson sa...

Ha ha, kimman. Nej, ingen lackfetisch...

Tennis: tänk vad härligt det vore... :-P

fre dec. 29, 11:15:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida