02 september 2006

Cancerförsäkring

Jag har fått brev från ett försäkringsbolag. De vill, förstås, sälja en försäkring till mig. Och inte vilken som helst, utan en manlig cancerförsäkring. Men som om det inte vore nog; det gäller inte alla cancerformer, utan endast cancer i prostata, penis, testiklar eller bröst.

Min första tanke var att slänga brevet. Jag menar, en "vanlig" sjukförsäkring är väl lika bra!? Men när jag läst broschyren började tankarna gå: jo, men cancer är ju farligt, och framför allt sådan cancer. Och det är klart, att få 50 000 kr kan ju vara bra, om jag behöver vård utomlands, eller bara för att leva upp innan jag dör...

De skrämmer alltså upp en. Eller, det behöver de knappt, för man är ju redan uppskrämd. Över 20 män får dagligen diagnosen prostatacancer. Och det vet ju alla att det är en farlig form av cancer.

Så nu vet jag inte hur jag ska göra: är det värt 59 kronor per månad för att få 50 000 kr vid en eventuell cancer? Och behöver jag de pengarna just då? Hmm. Jag tog dem hellre nu...

Men jag har helt klart fått lite att fundera på...

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

http://blogg.expressen.se/pierre/entry.jsp?messid=92322

Släng skiten ;-)

lör sep. 02, 04:17:00 em  
Blogger Kim da Costa sa...

Jag säger nej. Annars borde man ha försäkringar för allt, vilket skulle äta upp hela lönen. Alltså behåller man lönen och lever idag istället för eventuellt imorgon.

lör sep. 02, 09:24:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Det är ett utnyttjande av folks rädsla. "Cancerförsäkring" är ett skämt. Det är bättre med en heltäckande privat sjukförsäkring isåfall. Vad var det för försäkringsbolag?

sön sep. 03, 12:18:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Micke: AIG Europe.

Och ni har rätt alla tre. Brevet är nu slängt, och dess budskap begravt i glömska.

sön sep. 03, 07:39:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

det är inte alla som dör av cancer, speciellt inte av testikelcancer som iofs är ovanlig men som har mycket god prognos, men däremot förlorar man mycket pengar under behandlingstiden då lönen först blir 80 % och efter två veckors sjukskrivning måste man söka pengar hos försäkringskassan och det kan ta ca 30 dagar innan de har beslutat. Försäkringen kostar inte mycket men är värdefull den dagen man blir sjuk.

ons juni 18, 03:14:00 em  
Anonymous Anonym sa...

AIG täcker bara, som du sa, bröst och underlivscancer. Jag rekommenderar att du tecknar en försäkring hos försäkringsbolaget ACE istället. Visst premien blir lite högre men den täcker i princip alla 200(!) olika cancerformer som finns och ersättningen ligger på 250 000 kronor vid diagnosen cancer. Ska man ha en försäkring vill man väl ha den så bred som möjligt

tis nov. 03, 02:43:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida