15 juli 2006

En kvinna från St Mary Mead

Det har börjat en ny deckarserie på TV 4. På onsdagar sänder man en serie som bygger på Agatha Christies böcker om miss Jane Marple. (för er som inte vet det är miss Marple en gammal kvinna i en liten by i England som löser mysterier med hjälp av en stark intuition och ett skarpt intellekt.)

Även om det var ett tag sedan jag läste dem, måste jag säga att jag älskar Agatha Christies böcker i allmänhet, och dem om miss Marple i synnerhet. Så jag har naturligtvis haft stora förväntningar när jag bänkat mig framför teven - två avsnitt har sänts hittills. Serien är engelsk, så självklart förväntade jag mig en högkvalitativ serie. De enda betänkligheter jag hade var två: vem de hade valt att spela miss Marple och att serien sändes på TV 4.

Serien känns dock lite ojämn, och den har absolut inte samma höga kvalitet som vi är vana att se från engelsk teve. Manuset känns urvattnat jämfört med böckerna, och författarna och regissören har gjort allt för att hitta en massa romantiska och ovidkommande vinklar som jag aboslut inte hittar i böckerna.

Skådespelaren som spelar miss Jane Marple är i och för sig bra, men det är inte MIN Jane Marple. Hon är alltför fnissig, lättsam och ovirrig. Dessutom ser hon alltför ung och vital ut...

Och så har vi ju då det här med TV 4. Visst, jag förstår att de måste bryta programmen för reklam. Men måste de göra det på ett så klumpigt sätt? Uppenbarligen finns inga naturliga pauser att bryta programmen i, utan de ha fått göra det på måfå. Och boy, har de misslyckats. I stället för att bryta programmen mellan två scener, gör de det i slutet av en scen. Varenda gång vi kommer tillbaka från reklamen, får vi en, säger EN, (ny) replik från den sista scenen innan avbrottet, och därefter byter vi scen. Så oproffesionellt! Och respektlöst mot oss tittre. Kan ni inte bättre än så?

Jag kommer att fortsätta titta, eftersom jag ju älskar böckerna, men jag hoppas att det blir bättre, framför allt vad gäller avbrotten.

Men det är alltid bra att spela in program man vill se på TV 4 - då kan man spola förbi reklamen. Och det gör jag mer än gärna... =)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida