22 juli 2006

Äckligt, äckligare, äckligast

Mister Wohoo! (jag har fortfarande inte fattat vad jag ska kalla honom) skriver här om sin erfarenhet av spyor och att han tycker det är äckligt (milt uttryckt). Jag tycker också att det är äckligt, och fruktansvärt vedervärdigt. Men det fick mig att tänka på det som jag tycker är allra, allra äckligast och som är min största rädsla i livet.

Jag har tidigare berättat om att jag sedan ett par månader tillbaka haft problem med min mage. Jag har haft jäkligt ont, och till och med fått ligga hemma utan att orka göra något. Jag har varit hos läkare och tagit olika prover, och just nu väntar jag på att gå tillbaka för att få svar på proverna. Men eftersom de inte ringt in mig i förtid, antar jag att det inte finns så mycket att berätta. Men jag är livrädd. Rädd för att det är tjocktarmscancer. Jag brukar inte oroa mig för cancer på det viset, men i det här fallet är jag rädd.

Innan jag började plugga jobbade jag nämligen på sjukhuset hemma. Jag jobbade bland annat på en kirurgavdelning, och har därför sett människor med stomipåse. Förutom att det verkar vara ett ganska jobbigt inslag i en människas liv, så är det så jävla äckligt! Det luktar värre än spyor, skit och sopor tillsammans. Och jag vet faktiskt inte om jag skulle klara av att få en sådan.

Oj, det här blev längre än vad jag planderade, men kontentan är:

Det äckligaste som finns är stomipåsar!

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Du kanske borde ta ett allergitest? Jag vet två som sagt som du, sen tålde dom inte mjölk...

sön juli 23, 12:47:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Det är skitjobbigt att gå och noja på riktigt för cancer. Jag fattar precis. Jag håller alla tummar och tår för att det ska vara något riktigt trivialt och lättfixat.

sön juli 23, 01:42:00 fm  
Blogger vandrarvild sa...

Testa att utesluta vissa saker i maten. typ fem dagar utan mjölk, fem dagar utan gluten. Äter du och magen blir liksom svullen som faan och man vill ligga och fisa sig blå nånstans så kan det vara laktos-eller glutenallergi. Jag blev glutenallergiker får några år sen.Vad har de tagit för prover på dig? Har de inte tagit det mycket "trevliga" avföringsprovet så fråga om det. Bättre än att ha ont och vara kass i magen ju.

sön juli 23, 12:14:00 em  
Blogger Unknown sa...

Då är vi två - jag är också livrädd för att få stomipåse. Det är ju typ omöjligt att få ligga då. Det och en sån stämbandsmaskin så man får entonad robotröst. Jag skulle amputera bort båda benen, bli dement och hjärtsjuk bara jag slapp stomi och stämbandsborttagning.

sön juli 23, 12:35:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida