08 januari 2007

Sahlin för kontroversiell?

Allt eftersom den ena kanditaden efter den andra till posten som ordförande för socialdemokraterna hoppar av, framstår Mona Sahlin mer och mer som den klart mest lysande stjärnan (kandidaten).

Samtidigt framkommer mer och mer intern kritik mot Sahlin. Men varför sköter de inte den diskussionen internt? Skadar det inte mer än det hjälper att skinnflå kandidaterna inför öppen ridå?

Eller finns det människor som är så kåta på makten inom partiet att de inte skyr några medel...?!

Det sägs ju att Sahlin inte blev ordförande 1996 eftersom det fanns män inom partiet som inte ville ha en kvinnlig partiledare och därför såg till att affären med toblerone och annat kom fram. Är de kvar? Eller finns det andra män inom partiet som är så rädda för en kvinnlig partiledare att de gör allt för att få till en manlig sådan? Eller är det Sahlin som väcker så starka känslor?

Margot Wallström och Carin Jämtin har sagt definitivt nej. Och det sägs att Ulrica Messing också gjort det. Återstår tydligen bara Sahlin. Och kan de få bort henne också, verkar vägen stå öppen för Pär Nuder. Men vore det inte en katastrof för partiet? Nuder är en Perssons pojke, han är teknokrat och ger ett otroligt tråkigt intryck. Dessutom skulle svekdebatten inom partiet för att det återigen blev en man bli så omfattande och hätsk att huvuden helt klart skulle rulla både här och där. Och klarar ett redan så bräckligt parti en sådan kris?

Det ska bli oerhört intressant att följa fortsättningen...

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Nuder vore an katastrof.
Vilken gubbe som helst vore ett misstag.
Mona! Mona! Mona!

mån jan. 08, 11:15:00 fm  
Blogger Oswald sa...

Läste du inte den där artikeln med någon anonym sosse som tyckte Mona var alldeles för höger - eftersom hon bara brydde sig om "bögar och invandrare" och inte om "de vanliga kommunalarbetarna".

Det krävs tydligen inte mycket för att bli höger hos sossarna om politiskt engagemang för minoriteter hamnar åt höger på skalan...

Go Mona!

mån jan. 08, 11:56:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Och alla kommunister och andra vänsterpartister som hävdar att högermänniskor inte bryr sig om bögar och invandrare...

mån jan. 08, 01:34:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida