05 november 2006

Att vara singel suger

Det är dyrt att vara singel, vet DN att berätta. Och jag tycker naturligtvis att det är jättebra att det uppmärksammas. Men det är ju faktiskt ingen nyhet. Det har vi singlar vetat om länge. Allt är inriktat på tvåsamhet (eller kärnfamiljen). Vi singlar får ingen fördel what so ever.

Ändå är Stockholm tydligen världens singeltätaste stad. Jag menar, borde inte det ha gett utslag även hos handlare och andra kommersiella krafter? Tänk vad mycket mer jag skulle köpa om jag bara hade råd...

Och DN visar också några jämförelsetal. Oerhört intressant läsning. Men sjukvårdskostnaderna för sambor måste väl vara fel? Eller blir de aldrig sjuka...?

6 kommentarer:

Blogger Robert Cumming sa...

Jag undrar om det inte snarare är ensamboendet som är det dyra, inte singelheten i sig. Man behöver inte vara ihop med någon för att bo tillsammans med andra, något som är liksom hårdkodad i ordet 'sambo' och som svenska singlar verkar inte förstå.

sön nov. 05, 11:38:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Du har helt rätt i det, Malte.

Å andra sidan kostar det en del att dejta: mat, bio, nya kläder, fallskärmshoppning eller vad man nu väljer att göra... ;-)

sön nov. 05, 12:06:00 em  
Blogger Robert Cumming sa...

Ja, i längden är det kanske inte ekonomiskt hållbart att alltid bjuda på just champagnefrukost på sängen, hur än bra det må funka som lockbete för dejten.

sön nov. 05, 12:10:00 em  
Blogger Aronson sa...

Champagnefrukost på sängen? Hmpf. Det har då jag aldrig fått. Men ett bra tips... ;-)

sön nov. 05, 01:11:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Det kommer, som flera skrivit, inte som något chock att det är dyrare att bo ensam. Samtidigt ska man tänka på hur man värderar den frihet man ändå har som singelboende - självvald singel eller ej...

sön nov. 05, 05:24:00 em  
Blogger Aronson sa...

Kärlekstörst: hur menar du? Jag förstår inte.

sön nov. 05, 05:41:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida