05 oktober 2006

Ett tjuvnyp

Göran Persson (före detta HSB) skriver i dag på DN Debatt under rubriken Ingen tillträdande regering har haft bättre förutsättningar.

I artikeln slår Göran Persson sig för bröstet och talar om hur bra han varit och hur bra hans regering varit. Samt att den nya regeringen verkligen kommer till dukat bord och att de måste skärpa sig rejält för att vara lika duktiga som förra regeringen. Och kanske framför allt förra statsministern, får man väl anta...

Men Göran Persson vore ju inte Göran Persson, och inte heller socialdemokrat om han inte fick till ett litet tjuvnyp. I sista stycker skriver nämligen Persson:

Men jag hoppas, för Sveriges och medborgarnas skull, att mina farhågor är obefogade. Jag förväntar mig att den borgerliga regeringen - med moderaterna i spetsen - känner ett ansvar för att lämna över ett lika välskött land till nästa regering, senast i 2010 års val.

Smaka på just det där sista igen: "senast i 2010 års val". Det är snart 30 år sedan en borgerlig regering sprack. Ändå väljer sossar att gång på gång dra upp det och hävda (hoppas?) att en borgerlig regering inte kan hålla, utan spricker vid minsta lilla sak man är oense om. Lågt.

Den största fadäsen i det avseendet kom från Lars Engqvist, tidigare ledamot i Socialdemokraternas VU och sedermera minister i den socialdemokratiska regeringen som kom efter 1994. Efter valet 1991 gick han nämligen ut och berättade att han slagit vad om att regeringen inte skulle hålla mer än 100 dagar. Det där är verkligen en riktig brist på respekt för demokratin. Det må vara att man inte gillar valutgången och att man hoppades på något annat. Men man får väl ändå gilla läget? Framför allt när man själv är en tilltänk minister, och i hans fall även för länge sedan (i ett svagt ögonblick?) tilltänkt som sossarnas ordförande.

1 kommentarer:

Anonymous Tennis sa...

Ehmm.. ja.. tänkte också på det där, senast.. men, men han var väl tvungen att göra ett sista typisk GP inlägg innan han drog sej tillbaka.

tors okt. 05, 05:26:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida