05 oktober 2006

Arbetskläder

Sådär ja. Nu har Aronson duschat och rakat sig. Både svålen och kinden fick sig en rejäl raka. Jag brukar inte göra det på torsdagkvällar, det känns lite fånigt med bara en dag kvar till helgen. Men i morgon har jag ett alltför sällan återkommande kundmöte. Jag ska träffa representanter från en av våra banker för att diskutera olika frågor. Och då måste man ju vara fin.

Jag kom till mitt nuvarande jobb för 3,5 år sedan. Det är statligt och också mitt första jobb där jag inte har behövt ha slips och kostym varje dag. I början gick jag med det ändå, men undan för undan har jag börjat ha mer relalalaxade kläder. Även om mina slitna jeans fortfarande känns fruktansvärt sjasiga. Jag trivs annars i kostym, jag har inget som helst emot det. Jag känner mig fin och den blir en slags uniform, som faktiskt också blir ett slags skydd. Men i och med att jag inte känner kravet att ha det, blir det som sagt inte så ofta.

Men i morgon, naturligtvis. Vit skjorta, svart kostym och slips - vilken har jag inte bestämt än. För det där med slips är ju lite speciellt. Förr köpte jag ganska ofta nya slipsar, det var det enda nöjet man hade till sina arbetskläder. Men nu är det länge sedan, minst tre år. Och de slipsar jag har känns väldigt omoderna. Trots att de säkert inte är det. Åtminstone inte i finansvärlden, vilket ju är den värld jag ska träffa i morgon.

Så om du imorgon ser en nyrakad, nytrimmad vacker man i svart kostym, vit skjorta och en slips som ser misstänkt omodern ut, spatserandes i Stockholms city. Då kan det vara jag...

=)

2 kommentarer:

Blogger Robert Laban Planström sa...

Men vad är det du säger; kör ni friday casual varje dag?

tors okt. 05, 10:30:00 em  
Blogger Aronson sa...

Som sagt. Statligt...

tors okt. 05, 10:32:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida