16 juni 2006

Sveriges andra studentstad

Jag har varit i Uppsala i dag - för första gången någonsin. Det har helt enkelt aldrig blivit av tidigare. Men nu dök tillfället upp: Göteborgskan skulle till tandläkaren och tyckte att jag skulle hänga på, så kunde hon guida mig runt. Och vilken guide hon var sen: jättebra! Hon hade en massa kunskap om en massa saker. Helt otroligt. Hade jag visat henne runt i Lund, hade jag inte kunnat en tiondel av vad hon kan om Uppsala.

Vi kollade på slottet, universitetet, studentbiblioteket, saluhallen, nationer, Botaniska trädgården, Fyrisån, "biskopshuset" från Fanny och Alexander och en massa hus med mera. Och medan Göteborgskan var hos tandläkaren, passade jag på att shoppa; det blev en bok på Uppsala English Bookshop. Och Uppsala är fint, jäkligt fint. Framför allt kring Fyrisån.

Vi käkade en mycket god lunch i saluhallen och fikade på ett känt fik, som jag just nu har glömt vad det heter. Det börjar i alla fall på o...

Och varmt var det; vansinnigt varmt. Och jag hade jeans och t-shirt under skjortan. Dessutom kavaj - och paraply. För vädret såg osäkert ut i morse. Det var det inte kan jag meddela. Det var bara varmt.

Men det var trevligt, och jag är glad att ha varit där. Men jag blev jäkligt sentimental. Allt studentsnack gjorde att jag började tänka på min egen studietid i Lund, och jämföra olika företeelser och byggnader med mera.

Men det är skönt att vara hemma igen. Det är det alltid.

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Lundensaren och Göteborgskan i Uppsala.... låter som början på en rolig historia! ;-)

Ofvandahls
Mums!

fre juni 16, 10:02:00 em  
Blogger Aronson sa...

En rolig historia, ja. Men inget skämt... ;-)

Och just det, så hette det. Tack, Jonaz!

fre juni 16, 10:31:00 em  
Blogger Rexxie sa...

Ofvandahls....

lör juni 17, 09:19:00 fm  
Blogger Rexxie sa...

...och jag läste inte Jonaz kommentar!

Förlåt, förlåt!

lör juni 17, 09:20:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Ha ha. Helt okej, Rexxie. Vi tror dig.

Not.

;-)

lör juni 17, 10:43:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida