10 juni 2006

Okunskap

Hur kan man som svensk förbundskapten, efter en 0-0-match mot Trinidad & Tobago, sitta i direktsändning i teve och säga att "vi gjorde en bra match"? Och hur kan man säga att "spelarna gjorde allting rätt utom mål"? Men hallå! Vet han inte att fotboll går ut på att göra mål? Gärna trevligt och vackert spel, man framför allt: MÅL!

Vet inte Lars Lagerbäck det, bör han lämna över. Helst till Sven-Göran Eriksson.

Nästa match vill jag ha följande förändringar:

- in med Kimman i stället för Svensson.
- ut med Chippen.
- mer krosspassningar
- glöm inte bort Fredrik Ljungberg. Var han utfryst eller? Han fick ju knappt några pass.
- bredda spelet

Ja, det är vad jag kommer på just nu.

6 kommentarer:

Blogger Oswald sa...

Hade under matchen en kul betraktelse/blogg i huvudet om hur ALLA känner sig som bättre förbundskaptener i TV-soffan....tills jag såg den intervjun och insåg att det nog var så.

lör juni 10, 10:44:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Bara ett tillägg: förbjud Alexandersson att vistas i området kring hörnflaggan.

sön juni 11, 12:02:00 fm  
Blogger Aronson sa...

He he, a. Problemet är ju bara att vi inte verkar ha några bra hörnläggare. Jag kan inte minnas en enda en. Någonsin. Nej, inte ens Schwartz...

sön juni 11, 12:08:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

De har ju till på torsdag på sig att specialträna Edman. Han får ju i alla fall fart på bollen... Och nog slår väl Källström bättre hörnor än Alexandersson. Tokmissarna blir kanske fler, men precision utan kraft är ju värdelöst.

Och jag vill minnas Anders Limpar när han hade en bra dag...

(Dessutom väntar jag bara på att Mellberg ska orsaka en helt onödig och avgörande straff. Jag känner att det är på gång.)

sön juni 11, 01:16:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Börja med Zlatan på bänken. Han drar ju ner tempot i varje anfallsförsök. Lite som seg-Zidane på äldre dar. "Nej, men han kan ju fixa o trixa i 89:e minuten och avgöra helt själv." Ja, men han måste ju inte förstöra hela matchen för det? Låt laget spela bra istället, om det behövs släng in Zlatan när det är 30 min kvar.

Kan mittbackarna sluta skicka ballonger till ingen, tack? Det vore väldigt bra om Sverige lät bli att lämna bort bollen hela tiden. Ge bollen till någon annan i laget som kan passa. Gärna en lång pass, men viktigast är att det faktiskt är en pass och inte en tjong på chans.

Låt Allbäck starta. Han var inblandad i fler chanser på fem minuter än Henke och Zlatan skrapade ihop på hela matchen. Byt ut honom om det segar ihop, t ex mot Zlatan. Gammal är äldst.

Sist men inte minst, en gammal klassiker. Släpp fångarne loss, det är vår. Källström på plan från början.

/WBTS

sön juni 11, 01:28:00 fm  
Blogger Aronson sa...

Vet du WBTS, tanken har slagit mig också: Zlatan är uppenbarligen inte sitt gamla jag, vilket han knappt varit under hela säsongen. Så varför inte pröva att sätta honom på bänken och in med Allbäck i stället? Och låt honom komma in som Allbäck får göra i dag.

Det är värt att pröva i alla fall. För något måste göras!

sön juni 11, 07:34:00 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida