20 juni 2006

Sverige - England 2-2

Vilken match!

England vann första halvlek, Sverige andra. Vi spelade ju fantastiskt bra i andra halvlek. Och de fasta situationerna var otroliga. Jag har alltid klagat på att vi är dåliga just vid hörnor och frisparkar. Men i dag fanns ingenting att klaga på. Otroligt. Fantastiskt. Oerhört. Vad är väl en bal på slottet...?!

Och vilket självförtroende vi har fått. Det bådar gott inför Tyskland på lördag.

Marcus Allbäck och Henrik Larsson. Vilka killar, alltså!

Mackan var bäst i dag. Med Lucic som god tvåa. Vem som var sämst vill jag inte säga. Men det var tur för honom att han gjorde mål...

3 kommentarer:

Blogger Oswald sa...

Jo, nu vill vi veta: vem var sämst?

ons juni 21, 10:05:00 fm  
Anonymous Anonym sa...

Hoppas nu att Zlatan får stanna på bänken. Eller rättare sagt, hoppas att Allbäck får starta. Plockar man bort Allbäck efter att han tre matcher varit överlägset bäst framåt så är man extremt demoraliserande mot de spelare som faktiskt kämpar och vill spela i landslaget. Zlatan får i så fall ta någon annans plats, t ex Henke. Allvarligt talat, är han sjuk? Eller har han grava problem hemma? Han är smalare än någonsin, hålögd och helt frånvarande.

Appropå sjukdom såg det nästan ut som att Isaksson inte hade hämtat sig från sin hjärnskakning. Två mediokra ingrepp som båda kännetecknades av att han reagerade en tiondel för sent. Kanske in med Shaaban. Han är dessutom en av de spelare som verkligen njuter av att spela (tillsammans med Elmander och Källström). Vi vill inte ha spelare som är rädda för att förlora på lördag...halva laget såg ut så mot England i första halvlek. Stelbent, osäkert, långsamt, bleka, uttryckslösa.

Håller med dig om inläggen och hörnorna. Fantastiskt vilken uppryckning. Värdsklass! Det blir ett bra (det enda?) vapen mot Tyskland. Jag anser nämligen att deras målvakt är grymt underpresterande i detta VM. Det har inte sett bra ut alls. Trots att Lehmann är snordyr i Drömelvan.

I övrigt har jag aldrig haft så litet hopp mot någon motståndare i ett mästerskap som nu mot Tyskland. Framtiden ser inte ljus ut. Värdlandet har ett sånt sjukt tryck i sitt spel och jag har svårt att se Sverige hålla sin fina svit med att på sin höjd åka ut efter förlängning eller straffar. Det kan bli storspö. Om vi mot förmodan gör en mirakelmatch väntar troligen Argentina (hoppas Holland vinner ikväll så vi får möta dem istället). Argentina är det enda laget som imponerat mer än Tyskland. Klarar vi dessa två blir ju semi och final ren defilering.

Men lite hopp har jag ändå...

/WBTS

ons juni 21, 07:20:00 em  
Blogger Aronson sa...

Jag håller med dig om Allbäck. Han ska åtminstone starta, så kan Zlatan eventuellt komma in senare.

Jag vet dock inte riktigt vad jag tycker om Isaksson. Måste fundera lite till. Å ena sidan, å andra sidan...

Men jag har också tänkt på att Henke ser tärd ut, bara skinn och ben i ansiktet. Något problem har han säkert, eftersom han ju också spelat dåligt. Men i dag var ju första gången han lät normal, och vågade le, på en presskonferens. Så kanske...

Jag är inte ett dugg rädd för Tyskland. Vi har absolut ingenting att förlora, så det är bara att gå in och spela. Tyskland däremot, har allt att förlora, och jag är tämligen övertygad om att vi har en jättechans att vinna mot dem!

ons juni 21, 11:42:00 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida